Makattan hacamat nasıl yapılır?

Makattan hacamat nasıl yapılır? Son günlerde Şanlıurfa’da yaşanan talihsiz bir olay ile birlikte gündeme gelen m kuyruk sokumu hacamatta nelere dikkat edilmelidir?

Makattan hacamat nasıl yapılır?
24.05.2021
A+
A-

Makattan hacamat nasıl yapılır? adlı içerik, genel tavsiyeler ve uzman derlemelerini içermektedir.

Geleneksel ve halk arasında son derece yaygın olan hacamat, yaşanılan sağlık problemlerinde farklı bölgelere uygulanmaktadır. Özel bir şekilde hazırlanmış kupaların kullanıldığı hacamat tedavisi, bu nedenle kupa tedavisi olarak da adlandırılmaktadır.  

Hacamat nasıl yapılır?

Hacamat tedavisinde, kupa ile vakumlanan bölgeye daha sonrasında kesiler atılarak bölgede toplanan pis kanın akıtılması amaçlanmaktadır. Ağrıları geçirmesi adına sadece kupa çekimi de yapılabilmektedir.

Hacamat Nasıl Tedavi Eder?

Hacamat yapılması ile birlikte hastalıklara neden olan toksinler ve zararlılar, kan akıtılması ile birlikte vücutta dışarıya atılmaktadır. Uzman hekimler tarafından uygulanması gereken yöntem, pek çok hastalıkta tercih edilmektedir.

Basur için hacamat nereye yapılır?

Basur ya da diğer adıyla hemeroid, rahatsızlık yaşayan kişileri çok fazla rahatsız etmektedir. Bu nedene basur problemi olan kişiler tedavi olarak hacamatı tercih edebilmektedir. Ancak bu tür durumlarda dikkat edilmeli ve hassas davranılmalıdır. Basur problemi yaşayan kişilerin bu konuda en çok merak ettiği detay, “Basur için hacamat nereye yapılır?” “Makattan hacamat nasıl yapılır?” ve“Kuyruk sokumu hacamat nasıl yapılır?” olmaktadır.

Makattan hacamat nasıl yapılır?

Makattan hacamat, basur ve kabızlık gibi sorun yaşayan kişilere uygulanmaktadır. Kuyruk sokumu bölgesinden yapılacağından dolayı acı yaşayabilecek hastalar, uzman yerlerde bu işlemleri yaptırmalıdır. Böylece olası olumsuzluklarda ya da beklenmeyen durumlarda tıbbi hizmetler sağlanabilmektedir. Anal enfeksiyon hacamat tedavisi, anal kaşıntı hacamat tedavisi, anal cinsel ilişki hacamat tedavisi, basur hacamat tedavisi uygulanabilmektedir. Tedavi ile birlikte bölgedeki bağırsak hareketlerinin yaşanması, kan dolaşımın artması ve tıkanıklık açılması hedeflenmektedir.

Hangi hastalık için hangi bölgeye hacamat yapılır?

Hacamat yapımında genellikle sırt bölgesi hedeflense de yaşanılan rahatsızlıklara göre bölge seçimi yapılmaktadır. Bu nedenle de uzmanlık bilgisi oldukça önemlidir. Peki, hangi hastalık için hangi bölgeye hacamat yapılır?

  • Pankreas ve safra kesesi rahatsızlıklarında: kürek kemiklerinin ortası
  • Psikolojik problemlerde: Kafa arkası
  • Göz ve dişlerde yaşanan rahatsızlıklarda: Boyun bölgesi
  • KBB hastalıklarında ve baş ağrısında: Kulak arkası
  • Tansiyon, akciğer rahatsızlıkları ve hormon dengesizliklerinde : Omuz
  • Bel ağrılarında: bel
  • Prostat ve adet problemlerinde: Kuyruk sokumu ve makat
  • Sedef ve böbrek rahatsızlıklarında: Baldırlar

Hangi bölgeye hacamat yapılmaz?

Bazı bölgeler ve kişiler, hacamat yapılması için uygun değildir. Yapılması halinde çok daha büyük ve kritik sağlık sorunu yaşanabileceğinden dolayı hem hacamat yapan kişilerin hem de hacamat yaptıracakların bu bölgelere yönelik herhangi bir işlem yapmaması/yaptırmaması önerilir. İnsanlar için çok hassas bölgeler olarak kabul edilen bıngıldak ve ense çukurunda hiçbir şekilde hacamat yapılmamalıdır.

Kimlere hacamat yapılmaz?

Hassas bölgelerin yanı sıra bazı kişiler hacamat yapılması için uygun değildir. AIDS, HIV taşıyanlar, kansızlık problemi olanlar, hamileler,  kan pıhtılaşması sorunu olanlar, kalp sorunu yaşayanlar, yaşlılar ve çocuklar, adet döneminde olan kadınlar kesinlikle hacamat yaptırmamalıdır.

Hacamat nasıl yapılır izle!

*Makattan hacamat nasıl yapılır? kapsamındaki mevcut bilgiler sadece uzman değerlendirmelerine göre derlenmiştir. Tıbbi tavsiye değildir. Rahatsızlık yaşayan kişilerin mutlaka uzman doktor kontrolünde tedavi olması önerilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.